Uskladnění pneumatik a tipy pro správnou péči

16.4.2024

Správná péče o pneumatiky vašeho auta je důležitá pro zachování jejich výkonu, bezpečnosti a životnosti. Ať už jde o letní, zimní nebo celoroční, správné uskladnění pneumatik může výrazně ovlivnit jejich stav a výkon. Poradíme vám několik tipů, jak správně skladovat pneumatiky, aby zůstaly v perfektním stavu a byly připraveny na další sezónu.

uskladnění pneu

5 tipů pro správné uskladnění pneumatik

  • Čistota a sucho
    Než své pneumatiky uložíte, ujistěte se, že jsou čisté a suché. Důkladně je omyjte vodou a mýdlem a nechte je dobře vyschnout. Odstranění nečistot a vlhkosti před jejich uskladněním pomůže zabránit tvorbě plísní a hniloby, které by mohly pneumatiky poškodit.
  • Správné podmínky skladování
    Ideální místo pro uskladnění pneumatik je chladné, suché, dobře větrané, chráněné před přímým slunečním zářením a extrémními teplotními výkyvy. Pneumatiky by měly být uloženy vzpřímeně a daleko od tepla, ohně a chemikálií.
  • Otáčení pneumatik
    Pokud máte zimní a letní pneumatiky a používáte je střídavě, je dobré je pravidelně otáčet. To pomáhá zajistit rovnoměrné opotřebení a prodloužení životnosti. Při otáčení pneumatik se ujistěte, že jsou správně vyvážené a nafouknuté podle doporučení výrobce.
  • Ochrana před deformací
    Při uskladnění pneumatik je důležité, aby nedocházelo k deformaci jejich tvaru. Pokud je to možné, pneumatiky uložte na speciální stojany nebo regály, které umožňují rovnoměrné rozložení váhy. Pokud pneumatiky ukládáte jednu na druhou, pravidelně je otáčejte, abyste předešli jejich trvalé deformaci.
  • Pravidelná kontrola
    I když jsou vaše pneumatiky uloženy v optimálních podmínkách, je důležité je pravidelně kontrolovat. Před každou sezónou je vhodné zkontrolovat stav pneumatik, včetně opotřebení vzorku dezénu a celkového stavu gumy. Pokud zaznamenáte jakékoli známky poškození nebo opotřebení, je lepší je včas vyměnit.

Chci online rezervaci do pneuservisu

Pokud se o ně budete starat, budou vám dobře sloužit

Správné uskladnění pneumatik je zásadní pro zachování jejich výkonu, bezpečnosti a životnosti. Dodržování těchto jednoduchých tipů vám pomůže zajistit, že pneumatiky budou v ideálním stavu a připraveny na další sezónu. Pokud se o své pneumatiky správně staráte, mohou vám sloužit dlouhodobě a poskytovat vám bezpečnou a pohodlnou jízdu po celý rok.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4